Home

Eerst volgende geplande trainingen Ik heb belangstelling

Opleidingsnaam Begindatum Einddatum Tijd Plaats Aantal plekken vrij
VCHO Verdieping Chinees Aziatische Keuken (VCAK) Coaching on the job 08 januari 2018 08 januari 2018 09:30 - 15:30 Alphen aan den Rijn 10
VCHO Verdieping Chinees Aziatische Keuken (VCAK) Coaching on the job 05 maart 2018 05 maart 2018 09:30 - 15:30 Alphen aan den Rijn 10

Bureau HTM heeft naast de Basisopleiding Aziatische Keuken, een verbredingscursus ontwikkeld. In deze training on the job wordt er verder ingegaan op materialen en middelen waarmee wordt gewerkt in de Aziatische keuken en worden er andere specifieke vaardigheden aangeleerd en geëxamineerd. Ook bevat deze training nieuwe opdrachten aan de hand van nieuwe recepten en bereidingswijzen.

Let op: heeft u de VCAK opleiding gevolgd dan is het niet mogelijk om daarna nog de BAK opleiding te volgen.

Het is wel mogelijk om eerst de BAK opleiding te volgen en daarna de vervolgopleiding VCAK. 

Aanpak

In het theoretische gedeelte van de VCAK wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de Chinese keukens. De invloed van de opeenvolgende dynastieën wordt behandeld. Daarnaast gaan we in op de kruiden en de specerijen die de Chinese keukens hun specifieke smaak geven. Ook komen in het theorieboek de specifieke Chinese bereidingswijzen aan bod als: wokken, drogen en stomen!

Het praktijkgedeelte (de eigenlijke coaching on the job) van de opleiding vindt natuurlijk plaats in het eigen bedrijf onder begeleiding van de eigen chef- kok of praktijkbegeleider. Naast kennis maken met - en werken met de in het boek genoemde grondstoffen en materialen en middelen, moeten er ook verplichte opdrachten worden gemaakt zoals; 

- Het bereiden van een Chinese salade;
- Het klaarmaken (Mise-en- Place) van alle ingrediënten voor het (laten)maken van een Nasi/Bami Goreng
- Het snijden van verschillende garneringen als komkommer, tomaat en wortel;
- Het uitserveer klaarmaken van borden; portioneren en opmaken;
- Het snijden en afmaken van specifieke gerechten.      

  • In de praktijk worden van de deelnemers met name ondersteunende taken in de keuken gevraagd als:

- Mise-en- Place maken;
- Voorbereidende werkzaamheden; als het snijden en kort voorkoken van ingrediënten;
- Opmaken en klaarmaken van de borden voor uitserveren.           
   

Praktijkopdrachten
Gedurende een bepaalde periode (minimaal 30 dagen) moeten 5 opdrachten worden gemaakt die in het studiemateriaal staan, onder begeleiding van een praktijkbegeleider of van een ervaren kok binnen het bedrijf. De opdrachten dienen, afgetekend door de begeleider, te worden ingeleverd voorafgaand aan het examen.

Het examen bestaat vervolgens uit het bereiden van een driegangen-menu onder leiding van de chef-kok van Bureau HTM tijdens de Masterclass. De receptuur, bereidingswijze en ingrediënten worden tijdens de masterclass uitgereikt. Onder toeziend oog en leiding van de chef-kok van Bureau HTM wordt het menu bereid. 
De chef-kok van Bureau HTM beoordeelt de deelnemers op vaardigheid en vakkennis.

Aansluitend aan het kook-technisch gedeelte van het examen vindt het mondeling examen plaats over de theorie. De deelnemer krijgt 10 vragen over het theoriegedeelte waarvan er minimaal 6 goed moeten worden beantwoord!


Belangrijke achtergrondinformatie

De volgende personen kunt u als ondernemer opgeven voor deze opleiding:

  • Ten tijde van de opleiding dient de deelnemer al in dienst te zijn voor tenminste 16 uur.
  • Het is vereist dat de betrokken medewerker in dienst is bij werkgever op een keukenfunctie niveau 1 of 2. Dit dient te blijken uit gegevens in de loonadministratie.
  • Voor werknemers tot en met 21 jaar die een opleiding in horeca volgen volstaat een arbeidscontract van 12 uur mits aangetoond kan worden dat deze werknemer een opleiding in de horeca volgt.
  • Het certificaat dient te zijn behaald na ingangsdatum van de vorige GVVA. Indien er niet sprake is van een voorgaande GVVA dient het certificaat te zijn behaald na 1 oktober 2016.
  • Medewerkers in het bezit van een Nederlands paspoort of ID.
  • Medewerkers met een paspoort uit een ander Europees land.
  • Medewerkers met een verblijfsvergunning die Arbeidsvrij of niet TWV plichtig zijn.
  • De medewerker/deelnemer moet minimaal 17 jaar oud zijn.


Studiebelasting

Afhankelijk van ervaring en aanwezige kennis en vaardigheid tussen de 30 en 50 uren.


HTM Training VCHO Verdieping Chinees Aziatische Keuken (VCAK)

Datum/locatie: Voor startdata/locatie: zie de trainingskalender 
Doelgroep: Keukenmedewerkers op niveau 1 die willen doorgroeien naar niveau 2.
Prijs: 
VCHO lid: € 300,00 per deelnemer (exclusief 21% BTW).
Geen- VCHO lid€ 500,00 per deelnemer (exclusief 21% BTW).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@bureauhtm.nl of 038-337 4501.