Blog

Een werkgelukkig 2019

Iedereen een heel WERKGELUKKIG 2019!

Gistermiddag tijdens de eerste vrijdagmiddagborrel van 2019, kwam een bevriend collega ondernemer met de prachtige one-liner; “je voorruit is veel groter dan je achteruitkijkspiegel”. Onderwerp van gesprek was,’ hoe we de feestdagen waren doorgekomen’.  En het gemeenschappelijk kenmerk was; beschouwend.

En dat hebben we binnen Bureau HTM ook gedaan. Teruggekeken op het afgelopen jaar en misschien beter gezegd op de afgelopen jaren. En het terugkijken vervult ons met trots. We hebben heel veel mooie en goede dingen gedaan. En we hebben heel veel verschillende dingen gedaan binnen tal van branches. We zijn immers een bureau dat organisaties verder helpt door haar medewerkers te ontwikkelen. Al terugblikkend moeten we ook constateren dat we in de markt niet altijd even goed hebben duidelijk hebben gemaakt waar nou precies de expertise van Bureau HTM ligt.

En daar komt de metafoor van de voorruit uitstekend van pas. 2019 wordt het jaar van vooruit kijken! Zichtbaar worden met de onderwerpen waar we binnen Bureau HTM verstand van hebben, experts in zijn, meesters in zijn!

Welke onderwerpen dat zijn? Gedrag, Leiderschap en Communicatie! Containerbegrippen, dat klopt.

Maar laten we met Bureau HTM nu juist de experts in huis hebben die de containerbegrippen handen en voeten kunnen geven binnen organisaties. Experts die met medewerkers aan de slag kunnen om ze als persoon sterker te maken, om ze vaardiger te maken in het aangaan van complexe vraagstukken, van moeilijke gesprekken… om medewerkers gelukkiger te maken in het werk dat ze doen. Het creëren van werkgeluk!

Werkgeluk. Of misschien moeten we zeggen; werken aan geluk. Werkgeluk komt namelijk meestal niet vanzelf, daar moet aan gewerkt worden. Wij hebben daar enorm veel zin!

En dat gaan we u merken. Vol energie sturen we 2019 in en ik weet zeker dat we elkaar gaan tegenkomen! We plakken de achteruitkijkspiegel niet af, want van wat achter ons ligt kunnen we nog wijze lessen trekken, maar de blik zal naar voren zijn.

Geniet van wat komen gaat en een bijzonder werkgelukkig jaar gewenst namens alle collega’s van Bureau HTM!

Hartelijke groet,

René Drost
januari 2019