Blog

Blog - BureauHTM
038 33 74 501 info@bureauhtm.nl
19 juli 2022

Het juiste moment om te ontspannen, is wanneer je daar geen tijd voor hebt (Sydney J. Harris)

Pauze. Fijn! Tijd om even door Social Media, het nieuws en WhatsApp te scrollen of even een TedTalk te bekijken. ’s Avonds thuis op de..

Lees meer
19 juli 2022

Vergeet jouw emmer niet te legen

‘Dat was de druppel die de emmer deed overlopen” hoorde ik een deelnemer laatst zeggen in een training. Met als gevolg dat ze éindelijk dat..

Lees meer
19 juli 2022

Laat jezelf positief beïnvloeden

Influencer. Een woord wat steeds vaker voorbij komt en waar al een snel een negatieve lading aan hangt. Wat zij hebben, willen wij. Het is..

Lees meer
19 juli 2022

Pak de regie op jouw (werk)geluk

In je jonge jaren sta je al voor grote keuzes. Welke opleiding ga je doen en in welke startersbaan ga je instromen? Dat je dit..

Lees meer
1 juni 2022

Hybride werken; ik word er blij van

Wanneer ik behoefte heb aan volledige focus en weinig prikkels, dan werk ik thuis. Wanneer ik behoefte heb aan gezelligheid, kennisdeling of inspiratie dan werk..

Lees meer
31 mei 2022

Generaties op de werkvloer

Generaties op de werkvloer. Onwijs interessant als je het mij vraagt. Op dit moment zijn het er maar liefst vijf, leert wat snel Google-werk. Van..

Lees meer
30 maart 2022

Leidinggeven is net boekhouden

Alweer zes jaar geleden schreef ik er mijn scriptieonderzoek over en nog steeds fascineert het me: wat maakt iemand tot een goede leider? Hoe kan..

Lees meer
2 maart 2022

“Jullie staan er weer gekleurd op!” – Deel 2 –

In mijn vorige blog heb ik aangegeven dat we er allemaal gekleurd op staan. Met hoe we ons gedragen laten we vaak direct onze primaire..

Lees meer
8 februari 2022

“Jullie staan er weer gekleurd op!” – Deel 1 –

Dit is een zegswijze die mijn moeder vaak gebruikte als mijn broers en ik weer eens wat hadden uitgehaald wat eigenlijk niet mocht en helaas..

Lees meer
14 januari 2022

Een nieuw jaar!

Een nieuw jaar, een nieuw begin, een schone lei. De start van een nieuw jaar is voor veel mensen hét moment om actief aan de..

Lees meer
9 november 2021

Hou anders zelf ff lekker je (feed)back

Wanneer je “communiceren op de werkvloer” intypt in de zoekbalk van Google, dan krijg je 1.710.000 zoekresultaten. Hoogste tijd dus om daar 1.710.001 van te..

Lees meer
2 oktober 2021

Hunkeren is makkelijker dan loslaten

Een hoop bedrijven barsten van de ideeën omtrent veranderprocessen. Het is echter vaak moeilijk om een volgorde te bepalen in de stappen die hierin ondernomen..

Lees meer
14 september 2021

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt

Van polariseren wordt het zelden tot nooit beter! En toch gebeurt het op allerlei gebieden. Of het nu gaat over het Covid-19 beleid, over de..

Lees meer
30 augustus 2021

Schipper en Leider

De vakantie loopt voor de meesten van ons nu toch echt af. Ik hoop dat jullie een mooie zomer hebben gehad. Ik mag echter nog..

Lees meer
14 juli 2021

In de basis!

De basis, elke voetballer kent het begrip. Het zijn de elf spelers die aan de wedstrijd mogen beginnen. In ons vak als trainer kun je..

Lees meer
4 maart 2021

Aanspreken van je collega’s, lastig?

Uit onderzoek is gebleken (G. Heins, 2017) (en dat is geen verrassing) dat we: 28% productiever kunnen zijn, 12.5% meer omzet kunnen genereren, 16 % meer kosten kunnen besparen en het verzuim..

Lees meer
12 januari 2021

Aanvaard blijmoedig

“Aanvaard blijmoedig het onvermijdelijk ongemak”; aldus de Boeddha. Nee, ik ben niet van de één op de andere dag Boeddhist geworden. Maar bovenstaande wijsheid staat..

Lees meer
15 december 2020

Hyttenøkkel – Deel 2

De meeste mensen deugen! (spreek uit: huutenukkel) In mijn vorige blog heb ik de loftrompet gestoken over de Noorse DNT. Een systeem gebaseerd op het..

Lees meer
11 november 2020

Hyttenøkkel – deel 1

(spreek uit: huutenukkel) Door lid te worden van de DNT (Den Norske Turistforening), kun je in Oslo tegen betaling van ongeveer 1500 NKr, is ongeveer..

Lees meer
9 mei 2020

Het tijdelijke abnormaal !

Hoezo “het nieuwe normaal”? Er is in mijn beleving niet zo heel veel normaal aan de huidige situatie en ook nog heel veel niet normaal..

Lees meer
12 maart 2020

Nooit meer een strafschop missen

Verantwoordelijkheid hebben, krijgen en nemen hoor ik in mijn dagelijkse praktijk als trainer/consultant binnen zowel grote als minder grote organisaties voortdurend. Een lastig thema ook,..

Lees meer
4 januari 2020

De trainer

Erik ten Hag, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Ernesto Valverde, John van ’t Schip en Jaap Stam. De voetballiefhebbers onder de lezers, zullen de namen vast..

Lees meer