Ga naar de inhoud
De beste versie van jezelf worden; een mooi doel voor 2024!

In je jonge jaren sta je al voor grote keuzes. Welke opleiding ga je doen en in welke startersbaan ga je instromen? Dat je dit in deze fase van je leven nog niet goed weet, dat is logisch. Maar vaak baseren we onze vervolgstappen wel op deze keuzes. We zoeken iets wat aansluit bij onze studie en/of werkervaring en zien wel wat er daarna op ons pad komt.

Gevolg: enkele jaren later werk je in een functie waarin je niet (meer) tot je recht komt en/of niet happy bent. Met alle overige gevolgen van dien.

Wanneer je jouw kansen op de arbeidsmarkt aan het toeval overlaat, geef je de regie volledig uit handen. De kans is aanwezig dat jij jouw eigen talent en potentieel uit het oog verliest. In plaats daarvan is het goed om jezelf regelmatig vragen te stellen als:

  • Ben ik nog met de juiste dingen bezig?
  • Word ik nog op de juiste dingen ingezet?
  • Krijg ik hier nog energie van?
  • Doe ik de dingen nog op de juiste manier?

Deze vragen kosten tijd. En van nature zijn we geneigd om tijd te besteden aan dingen die leuk of urgent zijn. Dit soort vragen die wel belangrijk, maar niet urgent zijn moet je plannen of gewoon doén.

Wanneer je dit namelijk niet doet, zijn het altijd vragen die je vooruit kunt schuiven. Tot het moment dat het wél urgent wordt omdat je niet lekker in je vel zit, maar dan ben je eigenlijk al te laat.
Plan dus eens een moment voor jezelf in om deze vragen te beantwoorden en kom vervolgens in actie. Houd eigen regie over jouw (werk-)geluk en haal eruit wat erin zit! 

Succes!

Aphra van Asselt

Wil je meer weten? Of heb je hulp nodig? Bekijk dan onze training: Persoonlijk leiderschap – Word je beste versie van jezelf!

Wij helpen je graag!