Ga naar de inhoud
Het juiste moment om te ontspannen, is wanneer je daar geen tijd voor hebt (Sydney J. Harris)

Pauze. Fijn! Tijd om even door Social Media, het nieuws en WhatsApp te scrollen of even een TedTalk te bekijken. ’s Avonds thuis op de bank gaat de tv aan, lezen we een boek, luisteren we een podcast en ondertussen houden we de binnenkomende WhatsApp berichten natuurlijk ook nog goed in de gaten.

Het leuke van de tijd waarin we nu leven, is dat we ons nooit meer hoeven te vervelen! En zo is ons brein continu aan het werk om dit allemaal te verwerken. Ons lichaam krijgt wel rust, maar ons brein draait overuren. De héle dag door. Het gevolg: stress, vermoeidheid, geen inspiratie, etc.

Gun jezelf eens de tijd om alle binnenkomende prikkels te verwerken. Dit heeft je brein namelijk nodig om weer op te laden. Naast het feit dat dit jou meer rust geeft, heeft het ook nog eens een positief effect op je creativiteit en productiviteit. Je kan dit bijvoorbeeld doen door een stuk te gaan wandelen, even voor je uit te staren of met iets bezig te gaan wat je op de automatische piloot doet. En zo zijn er nog vele andere manieren om dit toe te passen.

Dus denk de volgende keer dat je pauze eens bewust na hoe jij jezelf kan ontprikkelen.

Succes!

Aphra van Asselt