Ga naar de inhoud
3 tips: zo pak je de regie op jouw eigen werkgeluk

”Het leuke van ouder worden is dat je jezelf steeds beter leert kennen” is een uitspraak die ik mensen vaak hoor zeggen.”Vroeger kon ik mij hier namelijk heel druk om maken, maar tegenwoordig…’. Of: “Vroeger zou ik zo hebben gehandeld, maar ik weet nu wel dat…”. En eerlijk gezegd, daar hebben ze ook gewoon gelijk in.

Werkgeluk. Bureau HTM

Aan de slag met werkgeluk

Zowel uit de positieve als negatieve ervaringen halen we lessen waar we de rest van ons leven profijt van hebben. Zo weet je steeds beter hoe je in het leven wil staan, wat je gelukkig maakt en waar je wel en niet je energie in wil steken. Met als gevolg: meer innerlijke rust en meer levensgeluk.

Maar als het zo prettig is om jezelf te leren kennen, waarom zou je hier dan niet wat proactiever mee aan de slag gaan? Waarom niet wat meer tijd vrijmaken om te reflecteren op het verleden en dromen over de toekomst? Nadenken over wat je belangrijk vindt, waar je naartoe wilt en wat je nog te ontwikkelen hebt.

Dit is nou precies waar persoonlijk leiderschap over gaat. Regie en grip hebben op je eigen werkgeluk en dat je hier ook proactief in handelt. Maar hoe doe je dat? 3 tips die jou hierbij kunnen helpen.

De regie op werkgeluk: drie tips

Tip 1: Maak tijd voor zelfreflectie. Je kunt namelijk pas regie nemen, op het moment dat je weet wie je bent, wat je wil en wat je tegenhoudt. Dit kan bijvoorbeeld door wekelijks een vast moment te vinden en jezelf vragen te stellen als: waar ben ik deze week trots op? Wat maakt me blij? Wat zit mij in de weg? Wat wil ik vanaf volgende week anders doen? En zo zijn er tal van andere vragen.

Tip 2: Kom in actie. En doe dit proactief. Laat je geluk niet aan het toeval over of door te doen wat anderen van jou verwachten, maar zorg dat je hier zélf grip op houdt. Geef dus aan wat jouw behoeften zijn, pak je kansen en neem initiatief.

Tip 3. Ga aan de slag met persoonlijke ontwikkeling. Je kunt wel wéten wat je wilt, maar maar je moet ook vaardig zijn om de regie te blijven houden. Zo moet je bijvoorbeeld in staat zijn om nee te durven zeggen, je grenzen aan te geven en initiatief te nemen. Als je dit lastig vindt, is het waardevol om je hierin te ontwikkelen.

Maak de stap naar persoonlijk leiderschap!

Kortom, persoonlijk leiderschap is de sleutel tot een gelukkiger en eenvoudiger leven. Neem de tijd voor zelfreflectie, kom in actie en blijf werken aan je persoonlijke groei. Ben je klaar om de regie te pakken? Neem contact op.

✉️ Aphravanasselt@bureauhtm.nl