038 33 74 501 info@bureauhtm.nl

Leergang Leiderschap

Wat levert mij het op:

Er wordt veel gezegd en geschreven over leiderschap en leidinggeven. In onze westerse samenleving zijn we in een interessante fase belandt waarin we serieuze pogingen doen om van top-down structuren naar een meer gelijkwaardige vorm van samenwerken te komen. Onze cultuur- en ontwikkeltrajecten binnen organisaties gaan over deze uitdaging. Want, hoe doe je dat nu echt in de praktijk?

Doel

Voor ons is leiderschap het creëren van een beweging binnen je organisatie. Deze beweging moet ervoor zorgen dat mensen kunnen doen waarvoor je bent opgericht. Hierbij horen begrippen als coachen, voordoen, inspireren en aanspreken.

Resultaat

Ons leiderschapsprogramma bestaat uit twee fundamentele aspecten.

Het eerste aspect gaat over het managen van de processen die ten grondslag liggen aan datgene wat een organisatie wil zijn. Dit wordt vaak beschreven in de missie, visie en kernwaarden van een bedrijf. De processen gaan over leidende principes; zoals gelijkwaardigheid, eigenaarschap en het vermogen om een scheiding te maken tussen functionaris en persoon. Dat laatste is vooral erg nuttig bij het creëren van een aanspreekcultuur.

Het tweede aspect gaat over de rol van een leider en hoe deze bijdraagt aan het creëren van de eerdergenoemde beweging binnen de organisatie. Van belang hierbij is dat een leider in staat moet zijn om zijn/haar ego aan de kant zetten en datgene te doen wat nodig is.

In onze zeer praktijkgerichte leergang komen beide aspecten nadrukkelijk aan bod. Het vermogen om je open te kunnen stellen voor beide aspecten is een vereiste om deel te nemen.

Intake

Voorafgaand aan deze leergang ontvang je een intake-formulier.

Doelgroep

Minimaal HBO werk- en denkniveau + twee jaar relevante werkervaring.

Programma

Dag 1 – Positie bepaling; Waar sta jij als leider op de twee aspecten? En wat drijft jou als leider?
Dag 2 – Managen van leidende principes
Dag 3 – Inspireren en coachen
Dag 4 – Volgordes in communicatie en de cirkels van belang
Dag 5 – Delegeren en verantwoordelijkheden
Dag 6 – Creëren van een aanspreekcultuur
Dag 7 – Doen we waarvoor we zijn opgericht?

Praktische informatie

7 dagen

Zwolle of InCompany

€ 3.950,00 (ex. BTW) p.p.
Direct inschrijven

Laat je adviseren

Heb je vragen of heb je twijfels of dit bij jouw past? Bel met voor meer informatie.

Bekijk ook deze trainingen