038 33 74 501 info@bureauhtm.nl

Leidinggeven aan thuiswerkers

Wat levert mij het op:

Doel

Hoe manage ik nu mijn team(s) vanuit huis op afstand? Die vraag komt met regelmaat bij ons terecht. Wij hebben daar een pasklare training voor die je hierin meeneemt en klaar maakt voor het leiden op afstand. In onze training gebruiken we veel (inter)actieve werkvormen gericht op het leidinggeven aan thuiswerkende collega’s. De werkvormen maken het mogelijk kennis en ervaringen te delen, vaardigheden te oefenen en uit te proberen.

Programma

In deze training gaan we uit van de principes in de sport. Als je het arrangement verandert ga je anders bewegen. Veranderingen op tijd, tempo en richting maken dat je anders deelneemt, anders sport maar ook anders werkt. Dit gecombineerd met de inzichten uit een van de nieuwste leiderschapsstijlen Connective Leadership*.

*(Connective Leaders combineren hun visie en die van de organisatie met de dromen van anderen. Zij combineren in plaats van dat zij bestrijden of verdelen.)

Onderwerpen

 • Loslaten versus anders vasthouden
 • Eigen overtuigingen en vervormingen
 • Leren veranderen op tijd, tempo en richting
 • Handelen vanuit 4-verantwoordelijkheden die iedere professional heeft
 • Verantwoordelijkheid voor jezelf, je vak, de organisatie en je team

Resultaat

Veel leiders vragen zich af nu de context, het arrangement van kantoor naar thuis, is veranderd wat dat betekent voor het aansturen van medewerkers. Hoe voer je nu de lastige gesprekken, de wat meer kritische bila’s, maar ook hoe laat je los en vertrouw je wat er gebeurt.

Wat levert het mij op?

 • Verrassend nieuwe inzichten om te managen in deze tijd
 • Ervaringsleren met andere professionals
 • Gerichte handvatten om mee aan de slag te gaan in de praktijk
 • Een welkome afwisseling in de dag om specifiek met hét thema van leiders bezig te zijn

Doelgroep

Coördinatoren, (team)leiders en managers MBO+ en HBO denkniveau.

Studiewijze

Wat we normaal in een trainingslokaal doen, gaan we nu online doen in een virtuele trainingsruimte! Circa 30 minuten voor aanvang van de training ontvang je een mail op het door jou opgegeven mail-adres en krijg je een link toegestuurd waarmee je toegang krijgt.

Je hoeft dus niets te installeren of te downloaden! Je schuift op de afgesproken tijd gewoon aan in de groep.

De Newrow Virtual Classroom: de trainer en de deelnemers zijn hierbij verbonden in een virtuele klas. De trainer is leading en neemt je mee door het programma. Deelnemers kunnen hun virtuele vinger opsteken om vragen te stellen of reageren via ingebouwde chatfunctie.

Break-out sessies: tijdens de online-training maken we gebruik van break-out sessies. In subgroepjes gaan deelnemers uiteen om te overleggen, met elkaar te sparren of vaardigheden te oefenen. De trainer kan in de break-out room komen wanneer er vragen zijn. Door audio, video en schermen te delen heb je persoonlijk contact.

De trainer houdt (samen met jou) goed in de gaten dat het energieniveau in de groep voldoende is en dat je weg kunt van je beeldscherm om korte pauzes te nemen, de stof te laten bezinken en te reflecteren.

Wat heb je nodig?

 • Een laptop/computer met camera en microfoon
 • Toegang tot internet via Google, Firefox of Edge
 • Een ruimte waar je ongestoord 2 ½ uur kunt zitten
 • Pen en papier om eventueel snel wat aantekeningen te kunnen maken

Praktische informatie

1 dagdeel van 3 uren

Online via Newrow

€ 175,00 (excl. BTW) p.p.
Direct inschrijven

Laat je adviseren

Heb je vragen of heb je twijfels of dit bij jouw past? Bel met voor meer informatie.

Bekijk ook deze trainingen