038 33 74 501 info@bureauhtm.nl

Train de Trainer

Wat levert mij het op:

Bij het woord “trainer” wordt vaak gedacht aan de persoon die in sporttenue op een sportveld staat met een groep/team sporters. En dat is een prima associatie! Een trainer is namelijk iemand die de aanwezige, of potentieel aanwezige, vaardigheden oefent, aanscherpt, verkent en verdiept. Dat is een ander vak dan docent of instructeur zijn. En een ander vak dan coach zijn.

Natuurlijk zijn er grote overeenkomsten; je hebt te maken met interactie tussen deelnemers (groepsdynamica), je bent verantwoordelijk voor een programma, je faciliteert ruimte om te oefenen en je bent verantwoordelijk voor het creëren van een veilige omgeving.

Doel

Benodigde handvatten bieden die nodig zijn om het trainersvak uit te oefenen. Daarnaast kennis en ervaringen delen om kwaliteiten aan te scherpen.

Resultaat

In ons traject “Train de Trainer” gaan we natuurlijk aan de slag met alle bovengenoemde onderwerpen. Daarnaast gaan we vooral in op het ontwikkelen van de vaardigheden en competenties die een trainer moet hebben.

Intake

Voorafgaand aan deze leergang ontvang je een intake-formulier.

Doelgroep

Professionals die hun trainingskwaliteiten willen verbeteren of willen ontdekken of het trainingsschap iets voor ze is.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Motivatietechnieken
  • Leerstijl theorieën
  • Het kunnen werken met lesplannen
  • Presentatietechnieken
  • Ontwerpen en uitvoeren van werkvormen

En bovenal gaan we op zoek naar de meeste geschikte manier om de passie voor het trainersvak uit te dragen.

De opzet van het traject is dat de deelnemers gedurende het traject zelf een (deel van) training ontwerpen en daar een deel van gaan uitvoeren binnen het traject. De groep zal vervolgens zowel als deelnemer en beoordelaar optreden. Kennis, ervaren en doen. Dat is de enige manier om er achter te komen of het trainerschap voor je is weggelegd!

Praktische informatie

6 dagen

Zwolle of InCompany

€ 2.595,00 (ex. BTW) per persoon
Direct inschrijven

Laat je adviseren

Heb je vragen of heb je twijfels of dit bij jouw past? Bel met René Drost voor meer informatie.