Ga naar de inhoud
Training conflicthantering
Communicatie training

Training conflicthantering

Dagelijks werken we met verschillende mensen samen. Mensen met eigen ideeën, visies en manier van werken. Wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Dit kan leiden tot een conflict. Wil jij de persoon zijn die voor orde zorgt en mensen weer bij elkaar brengt? Dan is onze maatwerk training conflicthantering precies wat je zoekt. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan.

Herken jij het volgende op de werkvloer?

 • Kleine meningsverschillen monden uit in grote conflicten
 • Collega’s weigeren met elkaar samen te werken
 • Besluitvorming verloopt traag
 • Er heerst een gespannen sfeer op de werkvloer
 • Mensen voelen niet de vrijheid om ideeën te delen

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

De kunst van vreedzame conflicthantering

Conflicten op de werkvloer zijn onvermijdelijk. Mensen hebben hun eigen visies en ideeën en manieren van werken. Een botsing tussen collega’s is vaak een kwestie van tijd. Dit maakt het vermogen om er effectief mee om te gaan, van onschatbare waarde. Conflicthantering stelt je namelijk in staat om moeilijke situaties te transformeren en positieve verandering te bewerkstelligen.

Wil je leren hoe je conflicten kunt omzetten in kansen voor groei en positieve verandering? Wil je je vaardigheden op het gebied van conflictoplossing verbeteren en een harmonieuzere werkomgeving creëren? Dan is onze training over conflicthantering precies wat je nodig hebt!

Wat levert deze training je op?

 • Je kunt effectief en empathisch luisteren en handelen tijdens conflictsituaties
 • Je hebt inzicht in hoe conflicten ontstaan en weet hier effectief op in te spelen
 • Je bent je bewust van je manier van communiceren tijdens conflictsituaties
 • Je hebt inzicht in de posities en belangen van anderen tijdens een conflictsituatie
 • Je bent in staat effectief om te gaan met weerstand
 • Je kunt op een heldere manier je eigen belangen verwoorden

Wat maakt onze training conflicthantering uniek?

 • Persoonlijke aanpak: Bij ons ben je altijd verzekerd van een persoonlijke aanpak. We besteden aandacht aan zowel persoonlijke ontwikkeling als professionele groei.
 • Praktijkgericht: We geloven in leren door te doen. Je krijgt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden direct toe te passen in realistische scenario’s, zodat je vertrouwen kunt opbouwen en je technieken kunt verfijnen.
 • Betrokkenheid: Onze betrokken trainers blijven ook na de training beschikbaar om je te ondersteunen bij het implementeren van uw nieuwe leiderschapsvaardigheden in de praktijk.
 • Duurzame ontwikkeling: Leiderschap is een continu proces van leren en ontwikkelen. Daarom bieden we jou de kennis en vaardigheden om een blijvende impact te maken als leider.

Ontwikkel je conflicthanterings kwaliteiten

Of je nu een ambitieuze professional bent die zijn carrière naar nieuwe hoogten wil brengen, een ondernemer die een succesvol bedrijf wil opbouwen, of een teamleider die zijn team naar buitengewone prestaties wil leiden, deze training is ontwikkeld om jou te helpen groeien en je leiderschapsvaardigheden en deze naar een hoger niveau te tillen.

De training is gericht op ervarend leren. We werken middels interactieve sessies waarin je samen met andere deelnemers de theorie in de praktijk brengt. Met praktijkgerichte oefeningen en inzichten ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten en leer je hoe je een positieve invloed kan uitoefenen op je team.

Programma inhoud

Tijdens deze training leer je hoe je op een constructieve manier kunt communiceren tijdens conflictsituaties. Je ontdekt technieken om beter te luisteren, het beter begrijpen van verschillende perspectieven en het duidelijk uiten van je eigen standpunt.

Conflicten kunnen veel negatieve energie veroorzaken. Door effectieve conflicthantering leer je de spanning te verminderen en een meer ontspannen werkomgeving te creëren.

Je leert hoe je conflicten kunt gebruiken als kansen om relaties te versterken in plaats van ze te beschadigen. Je ontwikkelt effectieve samenwerkings- en onderhandelingsvaardigheden, zodat je een win-win-oplossing kunt vinden.

Conflicten kunnen een negatieve invloed hebben op het werk en de productiviteit van het team. Door het leren van de juiste conflicthanteringstechnieken kan je efficiënte oplossingen vinden en een positieve werkcultuur bevorderen.

Over onze trainers

Onze training conflicthantering wordt gegeven door een ervaren trainer op het gebied van conflicthantering. Onze trainers zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Dankzij hun jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en organisaties begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. Hun aanpak kenmerkt zich door: eerlijk en positief confronterend, gericht op het ontwikkelen van talent en leren door te doen. Samen met jou streven ze naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Investeer in jouw leiderschap

Voorkomen is beter dan genezen, maar wat is het toch fijn als er iemand aanwezig is die weet hoe je een conflict oplost. Word jij die persoon voor jouw organisatie? We staan voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen op je reis in het ontwikkelen van conflicthanteringsvaardigheden.

Bent je klaar om de patronen van destructieve conflicthantering te doorbreken?
Meld je vandaag nog aan en leer de kunst van vreedzame conflicthantering!

Training conflicthantering

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak