Ga naar de inhoud
Werken met verschillende generaties: Zo haal je het beste uit je team!

Stel je voor: er komt een jonge, nieuwe werknemer in je team. 23 jaar oud, vol frisse ideeën en andere prioriteiten. Misschien werkt deze nieuwe collega graag wat vaker vanuit huis of ziet een 40-urige werkweek niet zitten. Dat is typisch voor Gen Z. Maar zijn er echt grote verschillen tussen generaties op de werkvloer? En hoe zet je de verschillende juist in zijn kracht? Hier zijn onze 5 tips!

Generatie X, Millennials en Generatie Z: Wie zijn ze?

Laten we eerst eens kijken naar de verschillende generaties.

  • Generatie X: Geboren tussen 1956 en 1970. Ze groeiden op zonder internet en mobiele telefoons.
  • Millennials: Geboren tussen 1986 en 1997. Ze zijn de eerste generatie die volledig opgroeide met het internet.
  • Generatie Z: Geboren tussen 1997 en 2015. Zij kennen geen wereld zonder smartphones en social media.

De grootste verschillen in communicatie en werkwijze

Millennials en Gen Z hebben veel met elkaar gemeen. Zo houden ze van snelle, directe communicatie via WhatsApp, videobellen en andere digitale tools. Generatie X daarentegen geeft – over het algemeen – de voorkeur aan face-to-face contact en formelere communicatie.

Alle generaties waarderen informeel contact op de werkvloer, maar generatie X houdt het vaak nog wat professioneler. Een beetje volgens de ‘oude stempel’.

Meerdere generaties op de werkvloer: het biedt juist voordelen

Verschillende generaties in je team zorgen voor een veelzijdige kijk op situaties. Zo heeft Gen Z veel verstand van social media en kan Gen X goed communiceren en miscommunicatie vermijden. Jongere mensen brengen een fris perspectief op situaties.

En natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Generatie X hecht veel waarde aan hard werken en loyaliteit aan de werkgever, terwijl Millennials en Gen Z meer nadruk leggen op een goede werk-privébalans en betekenisvol werk.

Hoe overbrug je de verschillen? 3 tips.

  1. Een mix van communicatiemiddelen is de sleutel tot succes. Gebruik instant messaging, videobellen en face-to-face afspraken om aan alle voorkeuren tegemoet te komen. Zorg er dan ook voor dat je hierin de nieuwste ontwikkelingen blijft volgen om altijd up-to-date te blijven.
  2. Zorg voor een gezonde werk-privébalans, vooral in deze tijd waarin we altijd verbonden zijn door technologie. Faciliteer een omgeving waarin mensen in staat zijn om thuis te kunnen werken en waarin ze ruimte kunnen pakken voor hun privé situatie.
  3. Pas je aan de behoeftes van je werknemers aan. Betrek alle generaties bij besluitvorming om verschillende perspectieven te ontvangen. Zorg ervoor dat je jouw organisatie zo inricht dat iedereen zich welkom voelt en zich kan identificeren

Conclusie

De sleutel tot succes ligt in het begrijpen en benutten van de unieke kwaliteiten van elke generatie. Zo creëer je een dynamisch en effectief team! En zet je de mensen voorop, want daar draait het allemaal om.

Wil je verder aan de slag met je team en de uitdagingen die verschillende generaties met zich meebrengen? Neem dan contact op, we gaan graag met je in gesprek.

✉️ renedrost@bureauhtm.nl