Ga naar de inhoud
In gesprek met Chert

Directeur en motivator Modern Leiderschap

In gesprek met Chert van Bureau HTM over modern leiderschap

Zo’n twintig jaar geleden sloegen Chert en René de handen in één. Ambitieus en eigenwijs als ze waren, begonnen ze Bureau HTM. Waarom? Omdat ze net als alle andere ondernemers het nét even iets beter wisten dan de rest. Maar vooral ook omdat één prangende vraag hen continu bleef achtervolgen: waarom ervaren nog zoveel mensen ontevredenheid in hun werk?

We gingen in gesprek met Chert om hem beter te leren kennen. Lees je mee? 

Even voorstellen

Chert is opgeleid tot gymnastiekdocent en heeft lange tijd gewerkt in de psychiatrie als behandelaar en manager. Gedurende zijn carrière heeft hij veel inzicht verkregen in hoe mensen in elkaar zitten, vooral vanuit zijn ervaring in de psychiatrie. Toch stelt hij dat hij misschien wel het meest heeft geleerd tijdens zijn opleiding tot gymdocent. Chert benadrukt: “Onder andere het besef dat je voortdurend moet zoeken naar de meest effectieve manieren om mensen optimaal te laten leren, en vooral ook hoe iedereen hierin van elkaar verschilt. Deze waardevolle kennis draag ik tot op de dag van vandaag met me mee in mijn werk bij Bureau HTM.

One size fits all

Chert benadrukt: ‘‘In het principe ‘one size fits all’ geloof ik daarom ook niet. Ik vind het fascinerend om te zien hoe mensen zich ontwikkelen, en keer op keer word ik bevestigd dat elk individu uniek is.

De stroperigheid die ik destijds in mijn werk ervoer, motiveerde me om meer regie te nemen, vooral op het gebied van hoe mensen hun werk ervaren. Ik wilde begrijpen hoe leiderschap binnen de organisatie wordt behandeld en welke impact een manager heeft op zijn medewerkers. Naar mijn mening kon dit leuker en beter. Deze ervaring heeft me de afgelopen twintig jaar gedreven om me bezig te houden met dit thema in ons eigen prachtige bedrijf: Bureau HTM.

Eén van de meest overschatte vaardigheden in ons land is dat we denken dat we kunnen communiceren. Maar niets is minder waar. We kunnen goed communiceren, zolang het ons uitkomt. Maar als iets ons in de weg zit of het wordt moeilijk, dan haken we vaak af.

Als motivator wil ik leiders helpen om meer uit hun organisatie te halen met dezelfde mensen. Dat vereist van leiders dat ze begrijpen dat het niet om henzelf draait, maar om hun mensen. Zoals we bij Bureau HTM zeggen: ‘Alles draait om mensen.’ Als jouw medewerkers niet doen waarvoor het bedrijf is opgericht, komt er natuurlijk weinig van terecht. Dus focus je op je mensen. Help ze, steun ze, faciliteer ze, maak ze verantwoordelijk, maar pamper ze vooral niet.”

Zelf aan de slag met modern leiderschap

Met twintig jaar ervaring is het voor Bureau HTM duidelijk wat een goede leider zou moeten zijn, doen en kunnen. Gebaseerd op deze kennis hebben we ons eigen leiderschapsprogramma, Modern Leiderschap, ontwikkeld, waarmee we al diverse organisaties succesvol hebben bijgestaan.

Meer informatie over het thema Modern Leiderschap ontvangen of een keer in gesprek met Chert? Neem contact op via cherthento@bureauhtm.nl