Ga naar de inhoud
4 tips om samen mét je medewerkers je organisatie te laten groeien. 

”Door je mensen te laten groeien, help je de organisatie groeien”, zeggen we hier altijd. En daarvoor moet je meer doen dan alleen delegeren en het aansturen van je team.

Dat stapje extra zetten.

Je ziet het gebeuren: ongemotiveerde medewerkers die geen eigenaarschap tonen en pas maken op de plaats. Dat stapje extra? Dat zit er al helemaal niet in. Terwijl jij juist graag vooruit wil. Je wil je doelen behalen, stappen maken en zowel je mensen als organisatie zien groeien. Maar hoe pak je dat aan? 

Aan de slag met praktisch leiderschap.

Tip 1: Start met heldere en effectieve communicatie. Als leider moet je de visie duidelijk over kunnen brengen aan je team. Sta ook écht open voor feedback en luister naar wat je medewerkers je vertellen. Oordeelvrij en oprecht. 

Tip 2: Werk aan de cultuur van je bedrijf. Start daarbij met de menselijke waarden. Respect, vertrouwen, veiligheid en openheid zijn daarin van cruciaal belang. 

Tip 3: Zet je team voorop. Een sterk team is meer dan de optelsom van individuen in dat teamDelegeer ook je verantwoordelijkheden en ken de kwaliteiten en valkuilen van je team. Dit is de voedingsbodem voor creativiteit en vernieuwing. Het leidt tot een sterker, gemotiveerder en zelfsturend team. 

Tip 4: Vertrouw op je medewerkers. Stop met het continu aandragen van mogelijkheden en oplossingen. Zet je medewerkers aan het denken, stel de juiste nieuwsgierige vragen en laat ze zelf komen met een actieplan. Op die manier staan je mensen meer achter de gekozen weg, het is namelijk die van henzelf. Daardoor voelen ze zich ook verantwoordelijk en zijn ze zelfstandiger.

Breng je leiderschapskwaliteiten in de praktijk! 

Wil je verder met praktisch leiderschap of hier hierover sparren? Neem dan contact met mij op, ik ga graag met je in gesprek. 

✉️ herwinwetters@bureauhtm.nl