Ga naar de inhoud
Wat zijn jouw ‘wat als..’ momenten?

Een nieuw jaar, een nieuw begin, een schone lei. De start van een nieuw jaar is voor veel mensen hét moment om actief aan de slag te gaan met doelen. Dus vertel, hoe gaat het met jouw goede voornemen? Ben je lekker bezig? Heb je tegenslagen? Of… ben je misschien zelfs al gestopt? 

Mocht dat zo zijn, dan heb ik één troost; je bent niet de enige. Volgens onderzoek van ING blijkt namelijk dat 90% van de goede voornemens na een paar weken alweer de prullenbak in gaan. En dat is ook niet zo gek, want op de korte termijn zien we vaak nog weinig resultaat, waardoor we in eerste instantie alleen maar de lasten en niet de lusten ervaren.

Daarnaast lopen we in het begin vaak al vrij snel tegen lastige situaties aan waar we van tevoren niet over hebben nagedacht. Wanneer we in zo’n lastige situatie terecht komen, hebben we vaak weinig tot geen motivatie om slimme keuzes te maken. Het gevolg kan dan al snel zijn: ‘ach.. laat ook maar zitten..’.

Een tip is om juist vóóraf al na te denken over mogelijke lastige situaties en hier een plan voor te maken. Ook wel de ‘wat als..’ momenten genoemd. ‘Wat als.. ik op mijn sportavond uitgenodigd word voor een etentje?‘ en ‘wat als.. ik mijn lievelingstaart voorgeschoteld krijg als traktatie?‘. Op het moment dat je deze slimme keuzes vóóraf al hebt gemaakt, hoef je namelijk niet te handelen vanuit motivatie, maar vanuit dit persoonlijke plan!

Dus, wat zijn jouw ‘wat als..’ momenten?

Ik ben benieuwd!

Aphra van Asselt

Wil je meer weten? Of heb je hulp nodig? Bekijk dan onze training: Persoonlijk leiderschap – Word je beste versie van jezelf!

Wij helpen je graag!