Ga naar de inhoud
Coachend leiderschap training
Leiderschap training

Coachend leiderschap training

Je wilt als leidinggevende op een lijn zitten met je medewerkers. Maar hoe motiveer je anderen voor een gezamenlijk doel? Communicatie tussen de werknemer en de leidinggevende staat aan de basis van coachend leidinggeven. Maar hoe pak je dit aan, zonder te sturend te zijn? Ontdek het, met onze training coachend leiderschap.

Na onze training:

 • Beschik je over de handvatten om het zelfsturend en oplossend vermogen van je medewerkers te vergroten
 • Kun je effectief feedback geven en ontvangen
 • Heb je inzicht in de verschillende leerstijlen van jouw medewerkers
 • Kun je effectief schakelen tussen je rollen als leider, manager en coach
 • Ben je in staat om vanuit je persoonlijke kracht medewerkers te coachen

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

Een goede leider is ook een goede coach

Coachend leiderschap is een benadering van leiderschap die zich richt op het ondersteunen en begeleiden van individuen om hun volledige potentieel te bereiken. Als coachend leider neem je het ontwikkelpotentieel van mensen als basis en stuur je op het vergroten van het zelflerend en zelfsturend vermogen. Neem ook de volgende stap in je leerproces als leider en leer hoe je jouw kwaliteiten als coach verder ontwikkelt.

Hoe kan ik het maximale uit mijn team halen?

Door de nadruk te leggen op het stimuleren van persoonlijke groei en het creëren van een positieve en ondersteunende werkomgeving, zul je merken dat je team daadkrachtiger en productiever wordt. Ben jij een leider die gelooft in de kracht van het individu en het potentieel van je team? Wil je leren hoe je anderen kunt inspireren, motiveren en begeleiden zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen? Dan is de training coachend leiderschap speciaal voor jou ontworpen!

Ontwikkel je coachend leiderschapskwaliteiten

Of je nu een ambitieuze professional bent die zijn carrière naar nieuwe hoogten wil brengen, een ondernemer die een succesvol bedrijf wil opbouwen, of een teamleider die zijn team naar buitengewone prestaties wil leiden, deze training is ontwikkeld om jou te helpen groeien en je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

De training is gericht op ervarend leren. We werken middels interactieve sessies waarin je samen met andere deelnemers de theorie in de praktijk brengt. Je werkt in kleine groepen met veel ruimte voor bewustwording. Je oefent coachingsgesprekken met een trainingsacteur en krijgt hierop persoonlijke feedback. Met praktijkgerichte oefeningen en inzichten ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten en leer je hoe je een positieve invloed kan uitoefenen op je team.

Programma inhoud

Deze training begint met een grondige zelfreflectie, waarbij je inzicht krijgt in jouw huidige leiderschapsstijl en de impact ervan op je team. Je zult de sterke punten van jouw leiderschap leren herkennen en benutten, evenals gebieden van verbetering, identificeren en aanpakken.

Een essentieel aspect van coachend leiderschap is het vermogen om effectief te communiceren. Tijdens de training leer je hoe je kunt luisteren, vragen kunt stellen en feedback kunt geven op een manier die anderen aanmoedigt om hun stem te laten horen en zich gehoord te voelen. Je leert ook hoe je op een constructieve manier kunt communiceren, zelfs in uitdagende situaties.

Coachend leiderschap draait om het creëren van een omgeving waarin individuen worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen en te groeien. Je leert anderen in hun kracht te zetten en daarmee zul je ontdekken dat je niet alleen hun persoonlijke groei bevordert, maar ook de algehele prestaties van je team naar nieuwe hoogten tilt.

Wat maakt onze training coachend leiderschap uniek?

We richten ons op zowel jouw individuele ontwikkeling als je zakelijke vooruitgang. Het gaat niet enkel om het leiden van anderen, maar ook om zelfleiderschap.

Leren door ervaring staat centraal. Door het direct toepassen van nieuwe vaardigheden in levensechte situaties, vergroot je je zelfvertrouwen en verfijn je jouw leiderschaps skills!

Zelfs na de training staan onze toegewijde trainers voor je klaar. Ze begeleiden je bij het inzetten van je nieuwe leiderschapsvaardigheden in je dagelijkse werk.

We zijn overtuigd dat leiderschap een voortdurende reis van groei is. Ons doel is dat je duurzame groei ervaart en als leider een langdurige impact kan realiseren.

Over onze trainers

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer op het gebied van coachend leiderschap. Onze trainers zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Door hun jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en organisaties begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. Hun aanpak kenmerkt zich door: eerlijk en positief confronterend, gericht op het ontwikkelen van talent en leren door te doen. Samen met de deelnemers streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Investeer in jouw leiderschap

Leiderschap is een continu proces van leren en ontwikkelen. De coachend leiderschap training biedt jou de tools, kennis en ondersteuning die je nodig hebt om een enthousiaste en inspirerende leider te worden. Neem deze unieke kans aan en investeer in jezelf en in de toekomst van jouw team.

Coachend leiderschap training

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak