Ga naar de inhoud
Informeel leiderschap training
Leiderschap training

Informeel leiderschap training

In wie heb je meer vertrouwen? Een baas die zich maar weinig mengt onder zijn personeel Of een echte leider die het gesprek aangaat met de mensen om zich heen en mensen inspireert? Wij weten het antwoord wel. Wordt ook een leider die op toegankelijke manier alle neuzen dezelfde kant op krijgt met onze training informeel leiderschap.

Herken jij jezelf hierin:

 • Je vindt het lastig om mensen met je mee te krijgen
 • Je merkt dat mensen niet warmlopen voor jouw ideeën en plannen
 • Je mist motivatie bij collega’s en werknemers
 • Je wil een maximale teamprestatie leveren

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

Waarom informeel leiderschap?

De kracht van een informeel leider is dat deze in staat is te verbinden en precies weet hoe de kwaliteiten van een team het best worden benut. Een informeel leider is goed in feedback geven en ontvangen, raakt mensen op een dieper, persoonlijk niveau en profileert zichzelf als een direct aanspreekpunt voor zijn of haar team.

Informeel leiderschap is een vorm van leiderschap die ontstaat zonder formele autoriteit of officiële positie binnen een organisatie of groep. Het gaat over het vermogen van individuen om invloed uit te oefenen en anderen te beïnvloeden ongeacht rang of titel. Deze leiderschapsvorm ontstaat door o.a. ervaring en expertise, persoonlijkheid/charisma, specifieke sociale vaardigheid en niet onbelangrijk, de bereidheid om anderen te helpen.

Weet jij zeker dat jij het in je hebt om jezelf te ontwikkelen tot een informeel leider? Ben je bereid om eens goed in de spiegel te kijken en met jezelf aan de slag te gaan? Dan kunnen wij jou helpen met het vinden van je ware potentie als informeel leider. Hoe we dit doen? Dat leggen we je graag uit.

Aan het eind van de training kun jij:

 • Mensen aansturen ongeacht positie of functie
 • Jouw invloed op de werkvloer vergroten
 • Mensen intrinsiek motiveren
 • Patronen in je team herkennen en hier doelgericht op inspelen
 • Met een concreet plan van aanpak weer aan de slag gaan

Ontwikkel je vaardigheden als informeel leider

Tijdens de training informeel leiderschap geven we antwoord op de vraag hoe je zonder macht of hiërarchische verhouding op een natuurlijke manier de leiding neemt. Je ontwikkelt je vaardigheden om verbinding te maken en de mensen om je heen aan te moedigen om op deze wijze ervoor te zorgen dat mensen graag met en voor je willen werken. Daarnaast kijken we naar jou als persoon. Wat zijn je sterke punten, wat zijn je valkuilen en hoe kun jij je ontwikkelen tot een informeel leider?

Bij Bureau HTM werken we met interactieve sessies waarin je samen met andere deelnemers de theorie in de praktijk brengt. Je krijgt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere professionals uit verschillende branches. Zo leer je van elkaar en help je elkaar met het bereiken van nieuwe inzichten omtrent leiderschap. Met praktijkgerichte oefeningen en inzichten ontwikkel je jouw informele stijl van leidinggeven.

Natuurlijk wil je ook na onze training jezelf blijven ontwikkelen als leider. Daarom krijg je van ons de handvatten en de toolbox aan vaardigheden die je nodig hebt om jezelf op de lange termijn keer op keer te blijven ontwikkelen. Alleen zo kun je op duurzame wijze groeien in je nieuwe rol als informeel leider.

Programma inhoud

Tijdens de training leer je dat gedrag altijd gedrag beïnvloedt en dat je deze kan inzetten om doelen te bereiken. We gaan aan de slag met wat informeel leiderschap nu eigenlijk is en wat de voor- en nadelen kunnen zijn. We maken samen een krachtenveldanalyse en je krijgt inzicht in wat jouw competenties m.b.t. informeel leiderschap zijn en hoe je deze kan inzetten. Je leert signalen uit je team te herkennen en weet wat je hiermee kan. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan hoe jij feedback kan ontvangen en op de juiste wijze kan geven.

Wat maakt onze training informeel leidinggeven uniek?

 • Persoonlijk: We besteden aandacht aan zowel persoonlijke ontwikkeling als professionele groei. Je leert niet alleen hoe je anderen kunt leiden, maar ook hoe je jezelf ontwikkelt tot de beste versie van jezelf.
 • Praktijkgericht: We geloven in leren door te doen. Daarom krijg je de mogelijkheid om de geleerde vaardigheden direct toe te passen in realistische scenario’s. Zo ontwikkel je meer  zelfvertrouwen en verfijn je jouw persoonlijke vaardigheden als informeel leider.
 • Langetermijnvisie: Een echte leider wordt je niet zomaar. Dit vereist toewijding, nieuwe inzichten en een langetermijnvisie. Daarom blijven onze betrokken trainers ook na de training beschikbaar om je te ondersteunen bij het implementeren van je nieuwe informele leiderschapsvaardigheden in de praktijk.

Over onze human talent motivators

Alle leiderschapstrainingen worden gegeven door een van onze human talent motivators. Zij hebben allemaal uitgebreide ervaring op het gebied van gedrag en informeel leiderschap. Onze trainers zijn deskundig en worden gedreven door hun passie voor het werken met mensen. Dankzij hun jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en organisaties begrijpen ze wat er leeft binnen jouw vakgebied. Hun aanpak is gericht op het ontwikkelen van talent en kenmerkt zich door eerlijke en positief confronterende feedback en leren door te doen. Samen met jou streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Investeer in jouw informeel leiderschap

Ben je klaar om een bron van motivatie en inspiratie te worden voor je team? Om een betere versie van jezelf te worden die niet alleen het beste uit zichzelf, maar ook uit anderen haalt? Meld je dan nu aan voor de training Informeel Leiderschap. We staan voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen op je reis naar informeel leiderschap. Neem de regie over je werkplezier en creëer de positieve verandering die je wilt zien!

Informeel leiderschap training

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak