Ga naar de inhoud
Teamanalyse
Teamontwikkeling

Teamanalyse

Ben je op zoek naar manieren om de samenwerking binnen je team te verbeteren? Wil je je teamleden beter leren begrijpen en hun sterke punten optimaal benutten? Zoek je naar middelen om je team naar een hoger niveau te tillen? Zo ja, dan is een Teamanalyse de perfecte eerste stap om dit te bereiken. Samen met ons enthousiaste team van professionals zullen we je laten zien hoe je de kracht van jouw team optimaal kunt benutten.

Herken jij het volgende bij jouw team:

 • Onderlinge communicatie verloopt moeizaam
 • Samenwerking kan beter
 • Kwaliteiten worden niet optimaal benut
 • Besluitvorming verloopt traag
 • Medewerkers weten elkaar niet te vinden of durven niet om hulp te vragen

Praktische informatie

 • Ontdek de talenten van het team
 • Inzicht in persoonlijke drijfveren
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

De Belbin methode

Volgens de Belbin teamanalyse bestaat een effectief team uit mensen met verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden. Deze verschillen zijn vaak nuttig voor het functioneren van de groep. Elk teamlid heeft naast een specifieke functie ook een natuurlijke rol die aansluit bij zijn of haar persoonlijkheid. Dit wordt de ‘natuurlijke teamrol’ genoemd.

Wanneer deze natuurlijke rol niet overeenkomt met de toegewezen functie, kan dit de team efficiëntie beïnvloeden. Daarom adviseert Belbin dat organisaties bij het toewijzen van rollen niet alleen kijken naar professionele ervaring, maar ook rekening houden met de persoonlijkheden van de teamleden.

Wat kun je verwachten van de Teamanalyse?

Elk teamlid heeft unieke talenten en vaardigheden die kunnen bijdragen aan het succes van je team. Onze analyse zal je helpen om deze talenten te identificeren en effectief te benutten. We zorgen er voor dat iedere medewerker inzicht krijgt in hun persoonlijke drijfveren en talenten middels een individuele drijfveren en talenten scan.

We laten concreet zien hoe deze resultaten uit de individuele scan doorwerken in gedrag en teamdynamiek. Je ontdekt hiermee de ware aard van je team. Je leert de sterke en verbeterpunten erkennen. Je begrijpt hoe verschillende persoonlijkheden en communicatiestijlen invloed hebben op het teamproces.

Uit de teamanalyse zullen we je concrete aanbevelingen geven om de samenwerking binnen je team te verbeteren. We laten je zien hoe je open en effectieve communicatie kunt bevorderen, teamwork kunt stimuleren en conflicten kunt oplossen.

Wij streven ernaar om een solide basis te leggen waarop je team voortdurend kan bouwen. Onze interventies zullen je helpen om een open cultuur binnen je team te creëren, waarbij vertrouwen, respect en samenwerking voorop staan.

Wat levert deze teamanalyse je op?

 • Je krijgt inzicht in de talenten en drijfveren van je teamleden en weet hoe je deze kunt stimuleren
 • Je krijgt inzicht in de gedrags- en communicatiestijlen van je team
 • Je krijgt een goed beeld van de krachten en valkuilen van je team en weet hier effectief op in te spelen
 • Binnen je team ontstaat meer onderlinge waardering voor elkaars kwaliteiten
 • Je krijgt de tools om samen met je team voort te bouwen op een betere samenwerking en vertrouwen

Wat maakt onze aanpak uniek?

Wij geloven dat de ontwikkeling van je team een continu proces van leren en aanpassen is. Teamontwikkeling is zelden een glad proces zonder uitdagingen. De vraag is hoe je als team met deze uitdagingen omgaat.

Wij helpen je om deze uitdagingen te identificeren en hoe je daar effectief als team mee om kan gaan. Je gaat het vermogen ontwikkelen om uit te kunnen zoomen en naar de dynamiek binnen je team te kunnen kijken.

Wat leeft er op dit moment in je team? Welke externe en interne krachten zijn er aan het werk die van invloed zijn op het samenwerken en vertrouwen binnen je team? Wij brengen de praktijk naar binnen.

Samen gaan we dit inzichtelijk maken en geven we je concrete tools om hiermee aan de slag te gaan. Dit doen we niet eenmalig maar blijven je in de tijd ondersteunen en kijken samen naar hoe we je team tot nieuwe hoogten kunnen brengen.

Over onze professionals

Deze teamanalyse wordt uitgevoerd door een ervaren professional op het gebied van teamanalyse en teamontwikkeling. Onze mensen zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Door hun jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en organisaties begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. Hun aanpak kenmerkt zich door: eerlijk en positief confronterend, gericht op het ontwikkelen van talent en leren door te doen. Samen met jou streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat van je team.

Investeer in jouw team

Neem vandaag nog contact op met ons om de mogelijkheden van een teamanalyse te bespreken. Samen kunnen we je team helpen de resultaten te verbeteren en een weg te banen naar betere samenwerking en meer werkplezier!

Teamanalyse

 • Ontdek de talenten van het team
 • Inzicht in persoonlijke drijfveren
 • Persoonlijke aanpak