Ga naar de inhoud
Sales training
Communicatie training

Sales training

Bij het woord verkopen alleen al, gaan bij heel veel mensen de nekharen al rechtop staan. De associatie die snel wordt gemaakt bij verkopen zijn snelle jongens en meisjes met een vlotte babbel die een product of dienst willen aansmeren. Dat beeld is natuurlijk allang achterhaald. Sales draait namelijk om meer dan verkopen. En dat is precies waar we mee aan de slag gaan in onze sales training.

Samen gaan we aan de slag met:

 • Beter leren luisteren naar anderen
 • Adviseren op basis van visie
 • Jezelf op de beste manier leren verkopen

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

Wat houdt “sales” nou echt in?

Maar wat bedoelen we nou precies als we het hebben over “sales”.
Als je afpelt waar het in zogeheten commerciële functies binnen organisaties om gaat is dat; het voldoen aan de wensen of verlangens van de klant of van de gast. In de wat hardere sales kan het natuurlijk wel zo zijn dat we de wensen en de verlangens bij de gast of de klant eerst zelf wat aan moeten wakkeren.

Maar in alle gevallen geldt hetzelfde. Medewerkers met een commerciële rol, dienen twee vaardigheden goed te beheersen: heel goed kunnen luisteren en goed kunnen adviseren. Bij Bureau HTM hebben we hier een mooie, interactieve training voor ontwikkeld. Deze wordt gegeven bij ons in Zwolle of als incompany training binnen jullie organisatie. Samen gaan we actief aan de slag met de skills die nodig zijn om goed te luisteren en te adviseren.

Samen bereiken we de volgende doelen

 • Complete kennis van het volledige producten- en diensten-portfolio van je organisatie
 • Trots zijn om onderdeel uit te mogen maken van je organisatie en je eigen prestaties
 • De juiste mindset creëren voor meer sales
 • Beter inzicht in je doelgroep en koopsignalen herkennen
 • Volledig in kunnen leven in de behoeften van je klant
 • De juiste gesprekstechnieken aanleren om een deal te sluiten

Een stevige theoretische basis

Er zijn boeken vol geschreven over sales en wat de beste manier is om iets te verkopen
Onze training is deels gebaseerd op en geïnspireerd door de beïnvloedingstheorie van Robert Cialdini. Gelijk aan onze visie als bureau voor teamontwikkeling, alles draait om mensen, is Robert Cialdini ook overtuigd dat het bij verkopen uiteindelijk gaat om het intermenselijk contact. In zijn werk legt hij verschillende principes bloot om mensen te overtuigen. Deze theorie vormt de basis van onze training.

Aan de slag met de praktijk

Theorie is goed en zinvol. Uiteindelijk moet het natuurlijk wel bewezen worden in de praktijk. Daarom bestaat deze training voor het grootste gedeelte uit het oefenen van verkoopgesprekken met een trainingsacteur. Zo gaan we actief aan de slag met aangeleerde theorie toe te passen in de praktijk. Hierin herken je al snel waar je goed in bent en wat je valkuilen bent. Zo kun je jezelf blijvend ontwikkelen.

Over onze trainers

Onze trainers bij Bureau HTM zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Zij weten wat er leeft binnen jouw vakgebied en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Hun aanpak is gericht op het ontwikkelen van talent en kenmerkt zich door: eerlijke en positieve confrontatie en leren door te doen. Samen met jou streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Wil je jouw communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen? Bekijk dan al onze communicatie trainingen voor een traject dat bij jou past.

Onze garantie voor succes

Garantie. Een mooi woord. Wordt ook vaak gevraagd door verkopers.
Wij willen natuurlijk ook graag onze training verkopen. Betekent dit dat wij dan ook garantie geven? Jazeker! Wij garanderen vrolijk makende, inspirerende sessies en wij garanderen dat elke deelnemer met meer zelfvertrouwen zijn of haar verkoopgesprekken in gaat!

Wil je binnen je organisatie meer commercieel rendement halen uit je medewerkers?
Neem dan contact met ons op. We ontwikkelen graag een maatwerk traject voor jouw bedrijf of organisatie.

Sales training

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak