Ga naar de inhoud
Dienend leiderschap training
Leiderschap training

Dienend leiderschap training

Worden jouw werknemers het maar niet met elkaar eens? Ontbreekt het aan een duidelijke visie binnen jullie organisatie? Dit soort situaties vragen om een echte leider die het voortouw neemt en knopen doorhakt. Met onze training dienend leiderschap word jij een echte leider die het beste uit de mensen om zich heen haalt.

Na onze training:

 • Beheers je de kunst van het luisteren en begrijpen
 • Spoor je anderen aan om innovatief te zijn
 • Zorg je ervoor dat niemand buiten de boot valt
 • Weet jij hoe je een helder plan van aanpak maakt
 • Haal jij het beste uit de mensen in je team

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

Een uniek soort leider

Soms is een stapje terug doen juist twee stappen vooruit. Door jezelf op de achtergrond te plaatsen geef je anderen de kans om hun kans te grijpen. Als dienend leider staan voor jou altijd jouw team en de bedrijfsdoelen op de eerste plaats. Jij geeft niet om eigen glorie, maar gelooft in een teamprestatie. Zo tillen jullie samen je organisatie of bedrijf naar een hoger niveau. Wij leren jou hoe je een dienend leider wordt.

Bij dienend leiderschap draait het om de mensen om je heen en niet om je eigen succes. Belangrijke eigenschappen van een dienend leider zijn: luisteren, communiceren, oplossingsgericht denken en motiveren. Door deze vaardigheden actief in te zetten krijg je alle neuzen dezelfde kant op en behalen jullie samen nieuwe successen.

Ontwikkel je dienende leiderschapskwaliteiten

Of je nu een ambitieuze professional bent die zijn carrière naar nieuwe hoogten wil brengen, een ondernemer die een succesvol bedrijf wil opbouwen, of een teamleider die zijn team naar buitengewone prestaties wil leiden, deze training is ontwikkeld om jou te helpen groeien en je leiderschapsvaardigheden en deze naar een hoger niveau te tillen.

De training is gericht op leren door te ervaren. We werken middels interactieve sessies waarin je samen met andere deelnemers de theorie in de praktijk brengt. Met praktijkgerichte oefeningen en inzichten ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten en leer je hoe je een positieve invloed kan uitoefenen op je team.

Dit gaan we doen!

In deze training leer je hoe je duidelijke doelen stelt en deze communiceert met je team. Je Zo weten jouw teamleden wat er van hen wordt verwacht en kunnen ze hier op inspelen. Door duidelijke verwachtingen te stellen, help je jouw team om gefocust en gemotiveerd te blijven om zo het beste uit zichzelf te halen.

Een essentieel aspect van dienend leiderschap is het luisteren naar de mensen om je heen. Tijdens de training leer je om een stapje terug te doen en anderen naar jou te laten komen met hun zorgen en ideeën . Op deze manier creëer je een veilige omgeving waarin iedereen het zelfvertrouwen ontwikkelt om creatieve nieuwe bijdragen te leveren.

Het motiveren en inspireren van je teamleden is cruciaal voor een dienend leider. Jij bent de steunpilaar waar jouw collega’s of werknemers altijd op terug kunnen vallen als het nodig is. Je straalt vertrouwen uit en biedt altijd een luisterend oor of geeft een zetje in de juiste richting. Daarom bieden we jou de tools en vaardigheden om het beste uit anderen en jezelf te halen. Zo kunnen jullie gezamenlijk presteren.

Wat maakt onze training transactioneel leiderschap uniek?

  • Persoonlijke aanpak: Wij geloven in de kracht van mensen. Daarom besteden we tijdens de training niet alleen aandacht aan je professionele groei, maar ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling als mens. Alleen zo word je een echte leider.
  • Praktijkgericht: De beste manier om nieuwe vaardigheden eigen te maken, is door te doen. Daarom gaan tijdens de training aan de slag met realistische scenario’s waarin je geleerde theorie direct toepast.
  • Betrokkenheid: Al onze trainingen worden gegeven door betrokken human talent motivators. Ook wanneer je traject klaar is staan zij voor je klaar voor ondersteuning in je nieuwe rol als dienend leider.
  • Blijvende impact: Wij geloven dat leiderschap een continu proces van leren en ontwikkelen is. Daarom zorgen we ervoor dat jij de juiste vaardigheden, theoretische onderbouwing en inzichten van ons krijgt voor een blijvende impact.

Over onze trainers

Onze trainers bij Bureau HTM zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Zij weten wat er leeft binnen jouw vakgebied en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Hun aanpak is gericht op het ontwikkelen van talent en kenmerkt zich door: eerlijke en positieve confrontatie en leren door te doen. Samen met jou streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Klaar voor de volgende stap?

Word ook een leider die anderen vooruit helpt met onze training dienend leiderschap. Bij bureau HTM staan we voor je klaar om je te begeleiden bij deze nieuwe uitdaging. Neem vandaag nog de volgende stap in je carrière en investeer in jezelf en in de toekomst van jouw organisatie. Ontdek hoe je jouw leiderschap naar een hoger niveau kunt tillen.

Dienend leiderschap training

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak