Ga naar de inhoud
Training Situationeel Leiderschap- Inspelen op wat jouw team nodig heeft
Leiderschap training

Training Situationeel Leiderschap- Inspelen op wat jouw team nodig heeft

Heb je het gevoel dat je niet het maximale uit je team of medewerkers haalt? Je hebt jouw eigen stijl van leidinggeven ontwikkeld, maar is dit wel wat jouw team nodig heeft? Juist door leiding te geven afgestemd op de persoon en situatie, zul je krachtiger in jouw rol als leidinggevende staan. Tijdens de Training Situationeel Leiderschap ontdek je hoe je meer uit jezelf en je medewerkers kunt halen door verschillende stijlen te gebruiken.

Herken jij het volgende in jouw organisatie:

 • Merk jij dat jouw leiderschapsstijl bij de ene medewerker wel aansluit, maar bij de andere medewerker niks oplevert?
 • Dat je de ene medewerker vol vertrouwen zijn gang kan laten gaan en de ander juist begeleiding nodig heeft?
 • Heb jij het idee dat je niet het volledige potentieel uit je medewerkers haalt?

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

Succes bereiken door situationeel aan te sturen

Situationeel leiderschap (Hersey en Blanchard) is een benadering van leiderschap die erkent dat verschillende situaties en medewerkers verschillende leiderschapsstijlen nodig hebben. Er bestaat immers geen leiderschapsstijl die je altijd in iedere situatie kan toepassen. Een effectieve leider is de leider die zijn stijl kan aanpassen aan wat de situatie of medewerker op dat moment van ze vraagt. Je stimuleert en motiveert medewerkers op basis van hun competenties en geeft je feedback op basis van de situatie.

Ontwikkel je vaardigheden om te kunnen switchen in leiderschapsstijl

Of je nu een beginnende manager bent die net aan zijn leiderschapsreis begint of een ervaren leider of eigenaar die zich wil blijven ontwikkelen, deze training biedt waardevolle inzichten, technieken en tools om verschillende taakvolwassenheid fases in te schatten en daarop jouw leiderschapsstijl aan te passen. De training is ontwikkeld om jou te helpen groeien en je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

We werken middels interactieve sessies tijdens de training waarin je samen met andere deelnemers de theorie in de praktijk brengt. Je krijgt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere professionals uit verschillende branches. Met praktijkgerichte oefeningen en inzichten ontwikkel je je eigen leiderschapsstijlen en leer je een inschatting te maken wat ieder individu of situatie aan leiderschap van jou nodig heeft.

Programma inhoud

Om de juiste stijl van leidinggeven te kunnen toepassen zal je eerst in staat moeten zijn om een inschatting te maken van de situatie en de taakvolwassenheid van je medewerker. Dit is het vertrekpunt, van daaruit gaan we aan de slag met de vier onderscheidende leiderschapsstijlen, en leer je welke leiderschapsstijl je wanneer moet toepassen.

Iedere leiderschapsstijl vraagt om andere vaardigheden. Tijdens deze training zoomen we in op deze vaardigheden en ga je hier op een leuke en interactieve manier mee aan de slag. Zodat je na de training in de praktijk er mee aan de slag kan.

Wat levert deze training je op?

 • Je weet de situatie en/of het taakvolwassenheid niveau van je medewerker in te schatten
 • Je hebt inzicht in de verschillende leiderschapsstijlen
 • Je bent instaat om je leiderschapsstijl aan te passen aan de situatie of het taakvolwassenheid niveau
 • Je gaat op interactieve wijze aan de slag met de vaardigheden die horen bij iedere leiderschapsstijl

Wat maakt onze training situationeel leidinggeven uniek?

Jouw persoonlijke ontwikkeling en professionele groei staan bij ons centraal. Je leert niet alleen hoe je anderen kunt leiden, maar ook hoe je jezelf kunt leiden.

Tijdens de training situationeel leiderschap leer je door te doen. Je zult de mogelijkheid hebben om de geleerde vaardigheden direct toe te passen in realistische scenario’s, zodat je vertrouwen kunt opbouwen en je leiderschapsvaardigheden kunt verfijnen.

Onze betrokken trainers blijven ook na de training beschikbaar om je te ondersteunen bij het implementeren van nieuwe leiderschapsvaardigheden in de praktijk.

Leiderschap is een continu proces van leren en ontwikkelen. Daarom willen we ervoor zorgen dat je groei blijvend is en dat je een blijvende impact kunt maken als leider.

Over onze trainers

De Training Situationeel Leiderschap wordt gegeven door een ervaren trainer op het gebied van situationeel leiderschap. Onze trainers zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Door hun jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en organisaties begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. Hun aanpak kenmerkt zich door: eerlijk en positief confronterend, gericht op het ontwikkelen van talent en leren door te doen. Samen met de deelnemers streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Investeer in jouw leiderschap

Wil jij ook scherp inzicht over jouw sterke kanten en ontwikkelpunten als leidinggevende? Jij hebt na deze leiderschapstraining inzicht in de verschillende soorten leiderschap en jij weet welke stijl het meest effectief is in een bepaalde situatie. We staan voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen op je reis naar situationeel leiderschap.

Ben je klaar om je medewerker de leiderschapsstijl te geven die ze van jou nodig hebben op dat moment en in die situatie? Meld je dan nu aan voor de training Situationeel Leiderschap en creëer de positieve verandering die je wilt zien!

Training Situationeel Leiderschap- Inspelen op wat jouw team nodig heeft

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak