Ga naar de inhoud
Training effectief communiceren
Communicatie training

Training effectief communiceren

Communicatie. Een woord dat binnen elke organisatie een flinke lading met zich meedraagt. Goede communicatie maakt het verschil tussen een succesvolle samenwerking en rampzalig verlopen project. De vraag is alleen; wat is goede communicatie en hoe breng je dit in de praktijk? Dit soort vragen gaan we samen beantwoorden tijdens onze training effectief communiceren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Herken jij het volgende:

 • Communicatie tussen collega’s loopt stroef
 • Besluitvorming loopt traag door gebrekkige communicatie
 • Er is te vaak confrontatie tussen collega’s
 • Bepaalde collega’s werken liever niet met elkaar samen
 • Vergaderingen monden uit in discussie

Praktische informatie

 • 2 dagdelen
 • Zwolle
 • €399,- excl. BTW
Offerte aanvragen Meer informatie

Waarom communicatieve vaardigheden trainen?

Communicatieve vaardigheden spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Ze zijn van vitaal belang omdat ze zorgen voor heldere, open en constructieve communicatie tussen teamleden. Het draagt bij aan een positieve teamdynamiek, samenwerking, conflictoplossing en het behalen van gemeenschappelijke doelen.

Wil je ontdekken hoe je de kracht van effectieve communicatie kunt benutten om harmonie, productiviteit en samenwerking binnen je team te bevorderen? Dan ben je hier aan het goede adres.

We helpen jou en je team bij het ontwikkelen en inzetten van effectieve communicatieve vaardigheden. Hiermee kan je het potentieel van je team ontgrendelen en een dieper niveau van onderling begrip en waardering creëren, wat de samenwerking en team binding versterkt.

Communicatieve vaardigheden binnen je team

Het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden is een continue proces van leren, observeren, aanpassen en toepassen. Elke situatie is anders en vraagt een andere aanpak en benadering als het gaat om het inzetten van effectieve communicatie binnen je team.

Je moet communicatiestijlen kunnen herkennen en aanpassen en deze effectief weten in te zetten binnen je team. Het vraagt een vermogen om te luisteren naar anderen en vragen te stellen, wat zal leiden tot meer wederzijds begrip in het team.

Het gaat over hoe je constructieve gesprekken kunt voeren binnen je team, waarin iedereen zijn ideeën kan delen en zich veilig voelt om feedback te geven.

Ontwikkel je vermogen om empathie te tonen en begrip te hebben voor de behoeften, zorgen en standpunten van je teamleden. Leer hoe je non-verbale communicatie kunt waarnemen en interpreteren, waardoor je een diepere verbinding kunt maken met je collega’s en de teamdynamiek kunt verbeteren.

Wat maakt onze aanpak uniek?

Je team ontwikkelen is een continu proces wat aandacht van je vraagt. Wij helpen je om je eigen communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen en we kijken samen met jou naar de communicatiepatronen binnen je team en hoe je hier effectief op kunt inspelen.

We leren je technieken om constructieve discussies te voeren, conflicten op te lossen en consensus te bereiken binnen je team.

We geloven dat je sterke relaties opbouwt door open en eerlijk feedback te kunnen geven aan elkaar binnen het team. Wij begeleiden je om een stevig fundament te leggen binnen je team zodat je een teamcultuur kan creëren waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Over onze professionals

Onze ondersteuning en begeleiding wordt gedaan door een ervaren trainer op het gebied van communicatieve vaardigheden. Onze trainers zijn deskundig, gedreven en werken allemaal vanuit hun passie om mensen te helpen groeien. Dankzij jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. Zij weten waar de kansen liggen, maar ook wat de valkuilen zijn.

Hun aanpak kenmerkt zich door: eerlijk en positief confronterend, gericht op het ontwikkelen van talent en leren door te doen. Samen met jou en het team streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Investeer in de ontwikkeling van jouw team

Wil jij samen met je mensen groeien en actief aan de slag gaan met jullie communicatie als team? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden van communicatieve vaardigheden binnen je team te bespreken. Samen zullen we een solide basis leggen voor je team om te ontwikkelen en te groeien.

Training effectief communiceren

 • 2 dagdelen
 • Zwolle
 • €399,- excl. BTW