Ga naar de inhoud
Teamvorming
Teamontwikkeling

Teamvorming

Een bekend gezegde luidt: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”. Deze wijsheid is vooral van toepassing op teams. Of je team nu bestaat uit collega’s, sporters, artiesten of een andere groep mensen, de kracht ligt in samenwerking. Wij begeleiden jou graag tijdens de teamvorming, zodat je de kracht van het collectief optimaal kunt benutten!

Waarom teamvorming?

 • Je ziet kansen die niet optimaal benut worden
 • Mensen durven geen nieuwe ideeën in de groep te gooien
 • Samenwerking als team loopt stroef
 • Collega’s lopen tegen problemen op, maar stellen geen vragen
 • Er vindt weinig onderling overleg plaats

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Zwolle of InCompany
 • Mens- & doelgericht
Offerte aanvragen Meer informatie

Wat levert teamvorming je op?

 • Je ontwikkelt efficiënte werkwijzen en optimaliseert de taakverdeling binnen je team
 • Teamleden worden aangemoedigd om verschillende perspectieven aan te dragen. Zo verbeter je de kwaliteit van de besluitvorming
 • Teamvorming bevordert het delen van ideeën en het samenwerken aan oplossingen
 • Door een omgeving van vertrouwen en betrokkenheid te creëren, voelen teamleden de veiligheid om zichzelf te uiten, feedback te geven en risico’s te nemen
 • Met teamvorming pak je conflicten constructief aan . Door open communicatie bouw je het vertrouwen op om conflicten op te lossen en samen te groeien

Wat kun je verwachten van teamvorming?

Teamvorming levert jouw team talrijke voordelen op. Ten eerste wordt de communicatie en samenwerking tussen teamleden verbeterd. Door open en eerlijk met elkaar te communiceren, ontstaat er begrip, vertrouwen en respect.

Dit vormt de basis voor een effectieve samenwerking waarin ideeën vrij worden uitgewisseld en gezamenlijke doelen worden gesteld.

Daarnaast zorgt teamvorming ervoor dat individuele talenten optimaal worden benut. Ieder teamlid brengt unieke kwaliteiten met zich mee. Eenmaal gecombineerd vormt dit een krachtige mix voor succes. Door teamleden bewust te maken van elkaars sterke punten, kunnen ze elkaar aanvullen en ondersteunen. Dit leidt tot verbeterde prestaties en resultaten.

Bij teamvorming draait het ook om het creëren van een omgeving waarin teamleden zich gewaardeerd en gewaardeerd voelen. Door het opbouwen van een positieve en ondersteunende teamcultuur, kunnen teamleden zich vrij voelen om hun ideeën en inzichten te delen, risico’s te nemen en te groeien. Een positieve omgeving vergroot de motivatie, betrokkenheid en tevredenheid van teamleden.

Wat maakt onze aanpak uniek?

Zie ons als een partner met wie je samenwerkt. Dit houdt in dat we je stap voor stap begeleiden tijdens het proces van teamvorming.

Wij geloven dat teamvorming een continu proces van leren en ontwikkelen is. Daarom zien wij onze samenwerking niet als een eenmalige interventie, maar als een doorlopend proces dat voortdurende aandacht vereist.

We begeleiden je in het ontwikkelen en versterken van je team door middel van teamcoaching. Met verschillende technieken en oefeningen helpen we jou om je team te begeleiden bij het ontwikkelen van effectieve communicatie, het verbeteren van samenwerking, het oplossen van conflicten en het opbouwen van een positieve teamcultuur.

Over onze professionals

Teamvorming wordt gefaciliteerd door een ervaren trainer op het gebied van teamvorming. Onze trainers zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Dankzij jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en organisaties begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied en met welke uitdagingen jullie als team worden geconfronteerd.

Hun aanpak kenmerkt zich door: eerlijk en positief confronterend, gericht op het ontwikkelen van talent en leren door te doen. Samen met jou streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat voor je team.

Investeer in jouw team

Wilt je het beste uit je team halen? Grijp dan nu je kans! Neem vandaag nog de eerste stap naar een krachtig team en investeer in teamvorming en teamcoaching.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om samen de mogelijkheden te verkennen om je team te laten groeien naar een hoger niveau.

Teamvorming

 • Maatwerk traject
 • Zwolle of InCompany
 • Mens- & doelgericht