Ga naar de inhoud
Betrokkenheid medewerkers verhogen
Advies en begeleiding

Betrokkenheid medewerkers verhogen

Het succes van een organisatie wordt bepaald door de betrokkenheid van haar mensen. Niet alleen werkt een team dat bestaat uit betrokken medewerkers beter samen, er heerst ook een betere sfeer. Betrokken mensen ervaren meer werkplezier en geluk. Ontbreekt het bij jullie organisatie hieraan en wil je actief de betrokkenheid van medewerkers verhogen? Dan bieden wij de uitkomst.

Herken jij het volgende in jouw organisatie:

 • Hoog verloop in de organisatie
 • Hoog ziekteverzuim in de organisatie
 • Medewerkers die minder productief zijn of een lagere kwaliteit leveren dan je van ze gewend bent
 • Medewerkers die niet (meer) bereid zijn om een stapje extra te zetten of hoge inspanning te leveren
 • Een cultuur waarin medewerkers elkaar negatief beïnvloeden

Praktische informatie

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak
Offerte aanvragen Meer informatie

De cruciale rol van betrokkenheid

Herken jij jouw organisatie in een of meer bovenstaande punten? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan met het verhogen van de betrokkenheid van jouw medewerkers. De mate van betrokkenheid van medewerkers is namelijk een cruciale factor voor het succes van je organisatie.

Wanneer medewerkers betrokken zijn, voelen zij zich sneller emotioneel verbonden met hun werk, tonen zij meer inzet, zijn ze productiever en hebben ze over het algemeen een positievere werkhouding. Alle reden dus om hier aandacht aan te besteden.

Maar hoe doe je dat? En waar begin je?

Tijd voor een complete aanpak

Vanuit Bureau HTM geloven wij in een aanpak vanuit verschillende invalshoeken. Het begint bij de inrichting van de organisatie. Welke normen en (kern-)waarden kent de organisatie? Wat betekent dit voor (het gedrag van) de medewerkers en hoe zorg je ervoor dat dit leeft binnen de organisatie? Welke vorm van leiderschap past hierbij en wat hebben de huidige leiders hier nog in te ontwikkelen? Hoe is de teamcultuur? Voelen medewerkers zich verbonden met elkaar en zijn zij bereid om bij te dragen aan elkaars ontwikkeling? En daarnaast is het goed om te kijken naar elk individu. Zijn medewerkers in staat om regie te pakken over hun werkgeluk en aan te geven waar zij behoefte aan hebben?

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als partner denken wij graag mee in de kansen die er voor de organisatie liggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Advies op het gebied van organisatieontwikkeling

Wij kijken graag mee naar de inrichting van de organisatie en delen onze visie en expertise op dit gebied. Een actief traject met organisatieadvies kan nieuwe inzichten bieden om zo de bedrijfscultuur en de werking van de organisatie als geheel te verbeteren.

Training of 1 op 1 coachingstraject op het gebied van leiderschap

Het is belangrijk om als leidinggevende je medewerkers goed te kennen. Hoe zitten zij in hun vel? Waar lopen zij tegenaan? Waar hebben zij behoefte aan? En op die manier kan je proactief handelen en de verbinding houden met de behoefte van de medewerkers en de doelstellingen van de organisatie.

Training of 1 op 1 coachingstraject op het gebied van persoonlijk leiderschap voor medewerkers

Medewerkers die goed zijn in persoonlijk leiderschap, zijn namelijk in staat om:

 • Hun eigen werkgeluk te sturen
 • Proactief te handelen om aan te geven waar zij behoefte aan hebben of wat hen in de weg staat
 • Anderen te motiveren om ook aan de slag te gaan met hun eigen werkplezier

Over onze trainers

Onze trainers bij Bureau HTM zijn deskundig, gedreven en hebben allemaal een passie voor het werken met mensen. Zij weten wat er leeft binnen jouw vakgebied en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Onze aanpak als bureau voor teamontwikkeling is gericht op het ontwikkelen van talent en kenmerkt zich door: eerlijke en positieve confrontatie en leren door te doen. Samen met jou streven zij naar het behalen van het hoogst mogelijke resultaat.

Trainingstraject teamontwikkeling

Zodat je een teamcultuur creëert waarin medewerkers:

 • Elkaar goed kennen
 • Weten wat ze aan elkaar hebben
 • Prettig met elkaar kunnen samenwerken
 • Elkaar effectief feedback geven en ontvangen

Zit de gewenste vorm er niet tussen? Wij gaan graag het gesprek aan om samen te kijken naar de mogelijkheden!

Haal ook het meeste uit je werknemers

Hoe meer betrokken mensen zijn binnen een organisatie, des te beter dit is voor de bedrijfscultuur. Kunnen jullie hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan staan wij voor je klaar met een maatwerk traject. Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden. Wij bieden zowel trajecten bij ons in Zwolle aan als incompany trainingen.

Betrokkenheid medewerkers verhogen

 • Maatwerk traject
 • Op locatie of in Zwolle
 • Persoonlijke aanpak